042-45 74 196

Kontrollera skärblad digitalt med USB-mikroskop


Pressrelease 2010-05-31:

Fram tills nu har verkstadsindustrin använt lupp och förstoringsglas, eller tunga och osmidiga traditionella mikroskop för att undersöka skärblad eller defekter på verktyg. Med ett USB-mikroskop kan operatören direkt på plats göra en undersökning i ända upp till 200x förstoring.


Toppskada på ett skärblad. Med 50 gångers förstoring blir ett 5 mm brett skärblad så stort som 250 mm på bildskärmen. (Klicka för att zooma in)
USB-mikroskopet kopplas till en datorskärm och ger en skarp och tydlig bild som visas i realtid. Med ett klick kan man spara bilden för att t ex dokumentera verktygsförslitningar och enkelt e-posta bilden till en kollega eller en leverantör. När man jobbar med små detaljer i metall eller plast hjälper USB-mikroskopet till att upptäcka porer och defekter på ytor.

Via den medföljande programvaran kan man även göra mätningar med en noggrannhet ända ner till 50 mikrometer. Om det inte finns en dator i produktionen finns även en version av mikroskopet som kopplas direkt till en TV-skärm.

Dino-Lite USB-mikroskop används till stor del inom mekanisk verkstad, och av flera av sveriges största industrier, bl a ASSA, ABB, Sandvik, SKF och Tetra Pak.

"Vi använder USB-mikroskop i produktionen för att ha kontroll på om vi får urflisningar på skärblad vi slipar. Vi fick tidigare ofta klagomål från vår leverantör att vi hade för dålig kvalité på våra slipade fräsbladseggar." säger Erik Englund på ArvinMeritor.

Kort om Dino-Lite:
Dino-Lite är ett varumärke som ägs av AnMo Corp, Taiwan. AnMo grundades 2000 och har sedan dess utvecklat digitala USB-mikroskop och har idag mer än 50 modeller för att passa alla branscher. AnMo har som målsättning att möta internationella industrikrav i ett attraktivt prisläge, med hög kvalitet och trygga garantiåtaganden.

Kontrollera skärblad digitalt med USB-mikroskop (Artikel på verkstaderna.se)Fler artiklar:

5 megapixel - Så här bra bild blir det!
Allt om Mikroskop
Att använda USB-mikroskop
Dino-Lite Edge - En ny generation mikroskop
DinoCapture - Programvaran som hjälper dig
Drivrutiner för Windows och Mac
Finjustera inställningar i DinoCapture 2.0
Länkar och mer information (på engelska)
Läs mikrofilm i datorn med USB-mikroskop
Manual DinoCapture 2.0
Mikroskop med kamera
Mäta och kalibrera mikroskopet
Ny Teknik testar USB-mikroskop
Portabelt USB-mikroskop med 10-tums skärm

Omdömen:

"Bra förstorings­möjligheter till en billig peng."”
Patrik Granberg, SKF

Läs fler omdömen

Nöjda kunder: